Poveștile din colecția de aur Disney – cărți pentru copii la un preț accesibil

A trecut ceva timp de când au apărut la chioșcurile de ziare cărțile din seria ”Povești din colecția de aur” de la editura Hachette, dar cum noi am avut o experiență amestecată cu ele, am tot amânat un review. Am tot cumpărat cărțile din această colecție atrași de prețul accesibil și convinși de Alexandru care tot vedea reclamele. Pentru cei care nu sunteți la curent, cărțile se găsesc la un preț de 13,9 lei (primele 2 au fost chiar și mai ieftine la 2 și 8 lei parcă).

Conținutul cărților din colecția de aur Disney

Așa cum e vizibil, cărțile repovestesc filme ale companiei Disney și insist pe acest aspect pentru că noi am avut o mică problemă din această cauză. Să mă explic: de ceva vreme, pe lângă citit, Alexandru cere seara să îi spun eu o poveste. Cum nu am niciun talent la inventat povești trebuie să mă bazez pe niște povești pe care să mi le amintesc eu din copilărie, ceea ce restrânge destul de mult opțiunile pentru că doar Alba ca Zăpada mi-a rămas oarecum întipărită. Ei numai că eu îmi amintesc Alba ca Zăpada varianta frații Grimm și nici măcar nu am văzut filmele Disney ca să văd diferențele, dar pentru un copil de 3 ani nu aveți idee ce importante sunt. Așa că prima tentativă de citire a cărții din colecție cu povestea Albei ca Zăpada s-a soldat cu țipete și corecturi pentru că nu semănau unele lucruri cu ce îi povesteam eu seara. Între timp acum citim adaptat cu versiunea pe care o știa dinainte povestită de mine.

Revenind la conținut, cărțile încearcă să rezume în 20-30 de pagini acele filme Disney de 90 – 100 de minute, ceea ce nu e o sarcină ușoară și pe alocuri se observă sincope de continuitate. Problema acestor adaptări e că devine mult mai dificil de precizat targetul acestor cărți: filmele sunt potrivite copiilor de peste 5 ani să spunem, dar cărțile cui se adresează? Uitându-ne la dimensiuni ar fi tentația să spunem că pentru copii mai mici gen 2-4 ani, dar din experiența noastră poveștile sunt destul de dense și e posibil să nu aibă atâta răbdare un copil de 2-3 ani. Așadar recomandarea mea ar fi să le testați dacă aveți copii peste 4 ani. La noi au prins doar acele cărți cu ale căror povești care mai avusese contact: Alba ca Zăpada, Regele Leu, Cartea Junglei și Aladdin.

Avantajele Poveștilor din colecția de aur Disney

În afară de prețul avantajos și trecând peste micile inadvertențe datorate adaptării unor filme, cărțile din această colecție sunt o investiție bună pentru biblioteca celor mici. În primul rând sunt o bună oportunitate să reduceți din timpul petrecut în fața televizorului-laptopului pentru a vedea filmele/serialele. Decât să vadă a zecea oară același episod din Garda felină puteți să îi convingeți să citiți despre rudele lui Kion.

Cărțile sunt editate în condiții grafice foarte bune, cu coperți cartonate, hârtie suficient de groasă ca să reziste răsfoitului de către copii și ilustrații similare celor din filme. Aceste mici detalii le vor face atractive pentru copii și cresc șansele să vrea să audă și povestea.

Până acum au apărut 10 volume din colecție, noi încă așteptăm și Biblioteca lui Mickey să le depozităm pe toate. Pentru o descriere detaliată a colecției și a fiecărei cărți vă recomand articolele de la Pentrupici.com.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s